Workshop op Terschelling

Wandelcoach fotografie

Deze workshop fotografie helpt je je fotografie naar een volgend niveau te tillen. De workshop wordt gegeven in de maanden december en januari.

Je hebt de basis lekker te pakken, gaat er regelmatig op uit om het geleerde over de techniek van je camera in de praktijk te brengen. Je weet hoe je je diafragma in stelt, je sluitertijd en je iso-waarden, maar wil graag een stapje verder.  Wellicht heb je nog wat vragen over de techniek, maar bovenal wil je meer leren over composities, frames, gebruik van lagen. Je wil je foto’s wat spannender maken, diepgang geven, of wellicht heb je een heel specifieke vraag.

Op pad met de wandelcoach fotografie

In een 1,5 uur durende wandeling neem ik je mee in de wereld van mijn fotografie en mijn kijk- en denkwijze. Waar let ik op, wat doe ik anders, wat kan er anders en wat werkt en wat juist niet. Welke techniek pas ik bewust of onbewust toe. Hoe leer je spelen met de elementen die op dat moment voor handen zijn. Do’s en dont’s. Ik neem je tijdens deze inspirerende wandeling mee in mijn wereld van compositie en spelen met licht.
Spelenderwijs maak je kennis met de diverse mogelijkheden om je fotografisch oog te verfijnen. En het allerbelangrijkste: je kunt alles vragen!

Een educatieve en creatieve dag

Neem je camera en de lens waar je het liefst mee fotografeert mee. Ik laat je ook zien hoe de door jou gemaakte foto anders gemaakt kan worden en neem dus zelf ook mijn camera mee, zodat je goed kunt vergelijken.  Ik maak onderweg ook wat foto’s, welke ik naar je toestuur als voorbeeld en aandenken aan een heerlijke ochtend of middag.

Vooraf overleggen we waar de leerdoelen zich bevinden.
De cursus gaat door bij droog weer. Anders wordt de oorspronkelijke dag verschoven naar een nieuwe datum. Trek afhankelijk van het weer lekkere laarzen aan, want we gaan ook van de gebaande paden af.

Wat zeggen de cursisten

Cursist Ralf

“Ik ben zelf al jarenlang werkzaam fotograaf, maar wilde graag eens kijken of er niet meer uit te halen viel, door eens met een ander oog mee te kijken. Verbazend hoeveel ik nog kon leren en ben met vernieuwde energie en een heleboel tips en tricks aan de slag gegaan. Marlies geeft enorm veel informatie en is een enthousiaste dame die je echt helpt je fotografie te verbeteren.”

Cursiste Loïs

”Om mezelf te motiveren door te gaan met fotografie had ik de workshop met als specialisatie framing en vlakverdeling bij Marlies geboekt. We zijn samen aan de wandel gegaan en nadat ze had geinformeerd wat mijn fotografiedoelen zijn, zijn we meteen aan het werk gegaan. Ze laat zelf verschillende manieren zien en laat dan jou vervolgens meteen proberen. Ondanks dat het ging over framing, gaf ze ook tips op andere vlakken.
Een hele leerzame workshop en zou het zeker voor iedereen aanraden. En als ik je een tip mag geven: neem een notitieboekje mee, want ze vuurt allemaal waardevolle tips op je af.”

Hier onder een paar foto’s van cursiste Loïs die na de cursus enthousiast aan de slag gaat met het verbeteren van haar composities en gebruik van licht.

workshop fotografie Terschelling workshop fotografie Terschelling workshop fotografie Terschelling workshop fotografie Terschelling workshop fotografie Terschelling