corona-oud

Lief bruidspaar,

Naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het Coronavirus ontvangen jullie een informatieve mail van mijn kant. Want je hebt jezelf vast afgevraagd of jullie bruiloft nog doorgang kan vinden. En stel dat dit vanuit de overheid verboden wordt?

Ik wil jullie daarom als een van jullie leveranciers alvast wat informatie geven.

Helaas moeten de bruiloften in maart, april en mei op dit moment verplaatst worden. We volgen allemaal de richtlijnen van de overheid en houden goede hoop. het kan nog jaren duren eer de 1,5 meter richtlijn wordt versoepeld wellicht. Niemand die het exact weet.
Bruidsparen, locaties en leveranciers worden hierdoor hard getroffen en al het nieuws overschaduwt nu ook nog eens jullie voorbereidingen. Alhoewel ik ook veel  positieve mails ontvang van bruidsparen die goede hoop hebben en dit jaar toch graag willen trouwen.
Er zijn paren die hun bruiloft in overleg met me naar het laagseizoen verplaatsen, of bezig zijn om de lijst met avondgasten verkleinen, de bruiloft intiemer te maken, of naar juli te verplaatsen (hogere temperaturen zou het virus niet fijn vinden) etc.

Jullie kunnen er niets aan doen dat het virus rondwaart en dat er overheidsmaatregelen zijn gekomen.
Het is voor jullie super belangrijk om helderheid te hebben voor jullie gemaakte boekingen als de locatie en fotograaf.

Jullie hebben er lang naar uit gekeken deze dag te vieren en ik hoop van harte dat een door de overheid opgelegde annulering voor jullie bruiloft niet van toepassing gaat zijn. Natuurlijk hebben we nog even, maar het is goed hier alvast bij stil te staan en hier samen over na te denken en te brainstormen.

Update: Het mag weer van de overheid, YES! tot max 100 personen per 1 juli. Ik mag weer voor jullie aan de slag. Super fijn!

Graag wil ik jullie laten weten dat als jullie toch willen verplaatsen of annuleren, dat ik zeer coulant om zal gaan met de annulerings- en verzetvoorwaarden welke in de algemene voorwaarden staan vermeld. Tenslotte zitten we allemaal in hetzelfde schuitje.
In mijn voorwaarden waar jullie mee akkoord zijn gegaan staat het volgende:

Bij annulering na ondertekenen wordt 35% van de gekozen pakketprijs in rekening gebracht.
Als dit binnen 3 maanden is loopt dat zelf op naar de 70%.
Deze laatste voorwaarde ga ik ondanks de korte termijn NIET van toepassing laten zijn. Tenslotte is daar niemand bij gebaat. Het is tenslotte al zuur genoeg dat de bruiloften in maart, april en mei niet plaats mogen vinden op basis van de wet en ik dus niet kan leveren. Ik kom jullie hierin dus graag tegemoet.

Hoe dan wel?

Ik ben van mening dat we in deze tijden samen moeten nadenken over de beste oplossing.
Indien jullie de bruiloft op laste van de overheid (gesloten horeca gelegenheden) moeten gaan verplaatsen dan gaan we samen proberen een nieuwe datum te vinden zodat jullie toch de trouwdag gaan krijgen zoals jullie willen.

Ik heb daarom afwijkende, versoepelde voorwaarden opgesteld: Mochten jullie op laste van de overheid jullie bruiloft moeten verplaatsen en kiezen jullie een datum die voor 31 maart 2021 ligt, op een dag waarop ik nog beschikbaar ben, dan zal deze verplaatsing geheel kosteloos zijn. Ook als jullie dit bijvoorbeeld 3 weken voor de bruiloft beslissen.

Informeer dus eerst bij me of de datum nog beschikbaar is voordat jullie gaan schakelen met de locatie. Zo ja, dan kunnen we de bruiloft kosteloos verzetten.

Mochten jullie de bruiloft verplaatsen en kiezen jullie een datum na 31 maart 2021 waarop ik beschikbaar ben dan zal ik €350,- extra in rekening moeten brengen. Deze kosten zullen worden gebruikt om de piekbelasting die dan in 2021 ontstaat op te vangen en om bijvoorbeeld een deel van het werk zoals het selecteren en bewerken van foto’s te kunnen uitbesteden. Maar ook om mijn collega in te huren als ik zelf niet beschikbaar ben (want die kans is aanwezig en die kost ook geld natuurlijk; het editen doe ik uiteraard zelf, want dat is 60% van je foto, dus je krijgt exact die kwaliteit die jullie van mij gewend zijn te zien. Het contact en de albumopmaak en levering loopt gewoon via mijzelf als jullie datum al geboekt zou zijn). Jullie dienen mogelijk rekening te houden met een iets langere oplevertermijn van alle foto’s. Natuurlijk ontvangen jullie zo snel mogelijk al de eerste foto’s.

Gaan jullie de bruiloft verzetten naar een nieuwe datum dan wil ik jullie vragen of jullie de eerste aanbetaling (35%) al wel doen op de dag dat het eigenlijk de bedoeling was om te betalen, dus uiterlijk een week voor de oorspronkelijke bruiloft datum. Jullie krijgen van mij vanzelf een factuur toegestuurd. Dit in verband met de cashflow. De overige 65 procent dienen jullie dan pas uiterlijk een week voor de nieuwe datum te voldoen. We splitsen het dus als het ware op in twee delen. Jullie hoeven als ik alsnog wettelijk mag leveren (dus als bruiloften van de regering wel door mogen gaan) en toch kiezen om te verplaatsen niet alles dit jaar te betalen, maar 35% in plaats van het volledig afgesproken bedrag.

Indien er naar een datum na 31 maart 2021 wordt verzet is dat eveneens 35%, uiterlijk een week voor de oorspronkelijke datum en 350,- voor het verplaatsen en het reserveren van een nieuwe datum in het piekseizoen na 31 maart in 2021. Een datum waarin ik zelf geen nieuwe boekingen kan aannemen op deze nieuwe dag in het opeenvolgende jaar. Jullie ontvangen hier van na de verplaatsing automatisch een factuur. De overige 65% wordt dan uiteraard naar volgend jaar verschoven.

Laten we hopen dat het allemaal niet nodig is, maar voor het geval het wel nodig is; jullie kunnen middels deze regeling op mij rekenen.

Graag wil ik meegeven dat er landelijk honderden bruiloften verplaatst moeten worden en een hoop leveranciers samen tot een nieuwe datum moeten komen, zodat het bruidspaar geen leveranciers hoeft te missen. Daarom is het fijn als jullie ook open staan voor een datum buiten het piekseizoen om, of door de week; van maandag t/m donderdag.

Mochten jullie kiezen voor een datum waarop ik niet meer beschikbaar ben, of in zijn geheel willen annuleren dan zullen de reeds gemaakte annuleringsvoorwaarden gelden. Uit coulance zullen deze maximaal 35% zijn.

Als jullie naar aanleiding van deze mail vragen hebben… mail of bel gerust. Ik hoop van harte dat jullie bruiloft niet getroffen zal worden en door kan gaan en anders gaan we er samen uitkomen en op zoek naar een nieuwe datum om jullie liefde te vieren.

Heel veel sterkte in deze vreemde en onzekere tijden en laten we even contact hebben over de mogelijkheid van verplaatsen indien nodig of gewenst.

Heel veel liefs,

Marlies

Marlies Dekker Fotografie