Fotograaf Terschelling

Fotograaf op TerschellingTerschelling in beeld

Hallo! Laat ik me even voorstellen. Ik ben Marlies en woon en werk als documentair- en conceptueel fotograaf op Terschelling.
Terschelling is de plek waar ik ondanks het reizen in binnen- en buitenland en verhuizen altijd terug kwam. Van kinds af aan. Begonnen met werken op Terschelling, getrouwd op Terschelling. Veel gereisd naar mooie plekjes in de wereld en inmiddels weer op een fijne plek op het mooiste eiland beland.
In mijn vrije tijd kun je me blij maken met een heerlijke kitesurfsessie op het Groene strand of de Noordzee. De perfecte tegenhanger voor al die uurtje editen achter de computer. Ik ben dol op goed en lekker eten en in de wintermaanden trek ik er graag met mijn Land Rover op uit om bijzondere plekjes van de wereld te ontdekken, maar het liefst rijd ik in de winter op de stranden van Terschelling.

Als fotograaf op Terschelling ken ik het eiland op mn duimpje en maak ik reportages voor families en bedrijven. Avontuurlijk, reislustig, een creatieve beelddenker met mijn wortels op het mooiste eiland: Terschelling.

Ik ben dol op het vertellen van verhalen middels mijn fotografie. Ik ben een doorgewinterde vakfotograaf met bergen ervaring. Gespecialiseerd in fotografie waar de beleving centraal staat. Documentaire reportages die je kunt “voelen”. En sinds 2018 sta ik in de top 100 van beste trouwfotografen ter wereld. Naast bruidsfotografie op ons eiland maak ik graag concepten voor bedrijven.

Mijn passie is het maken van concepten en de daarbij horende beelden op locatie en het maken van journalistieke documentaires. Het liefst zoals het leven is en tussen de regels door. Mijn fotografie dient als basis voor het uiteindelijke beeld. Elk foto wordt apart bewerkt tot dat perfecte plaatje aan jullie muur, of in een album. Ik besteed hier enorm veel aandacht aan en een groot deel van het tot stand komen van het eind product zit hem dus in de editing die zo typerend is voor mijn beelden.

Van familieportret tot bedrijfsfotografie

Als allround vakfotograaf met een achtergrond als art director heb ik honderden bruiloften mogen vast leggen en zodoende gespecialiseerd in bruidsfotografie, familiefotografie en journalistieke bedrijfsreportages waar de beleving centraal staat. Door het volgen van de Fotovakopleiding aan de Fotovakschool te Rotterdam waar ik cum laude afstudeerde ben ik gediplomeerd vakfotograaf. Daar ben ik trots op want cum laude afstuderen gebeurt niet vaak. Ik fotografeer voor bedrijven “op maat”, waarbij we samen een heel concept samen stellen, afgestemd op het specifieke doel.

Samen sparren

Wil je eens samen sparren over een concept? Stuur me gerust een mailtje, dan komen we samen met een lekker kopje of thee.

 

Eilandkenner

Terschelling ken ik als fotograaf als geen ander. De mooiste plekjes voor een fotoshoot, uiteraard in overleg.
Passie is mijn drijfveer. Dat betekent dat we tijdens de fotoshoot letterlijk van de gebaande paden af gaan voor dat ene speciale shot, simpelweg omdat ik iets moois zie. Met een standaard kiekje neem ik geen genoegen en dat kan dus betekenen dat we even het hoge gras, heide, of dat ene stijle duin op gaan. Ik ga voor jullie in de modder liggen als ik dat ene perfecte plaatje zie.

Awards

Ik reis regelmatig de hele wereld rond om diverse huwelijken in prachtige beelden vast te leggen! Want wat is er nu mooier dan het vieren van de liefde! Ik heb in de laatste jaren diverse awards gewonnen; een mooie bekroning op mijn werk. Met de mooiste foto’s zorg ik voor een mooie herinnering van jullie dag en mooie platen aan de muur.

Vertrouwen

Ik ben sociaal, waardoor mensen zich snel bij mij op hun gemak voelen. Een klik is tenslotte heel belangrijk voor spontane beelden tijdens jullie fotoshoot op Terschelling.

Improviseren als het even anders loopt, positief en flexibel zijn, dat ben ik in een notendop.
Mijn jarenlange ervaring als vormgever en ‘creative’ dragen bij aan frisse ideetjes voor elke fotoshoot.

Naast documentaires, lifestylefotografie, familiefotografie en trouwfotografie, verzorg ik ook loveshoots, zwangerschapsfotografie en en heel andere tak van sport: interieurfotografie en bedrijfsreportages.
Als allround vakfotograaf denk ik conceptmatig graag mee, wat zich vertaalt in fotografie die net even wat anders is. Wil je meer weten over mijn fotografie, neem dan contact op of maak vrijblijvend een afspraak!

Award winnende fotograaf

Nieuwste blog

bruidsfotograaf
Trouwen in het West End theater

Nu de Brandaris op Terschelling even niet meer sta...

bruidsfotograaf
Trouwen bij de Zandzeebar Terschelling

Marije en Jelmer. Wat een fijne click hadden we va...

fotograaf op terschelling
Fotograaf op Terschelling – Milou en familie

Fotograaf op Terschelling Milou en familie boekte...